DC Cars logo
Davy Cooreman
Fabriekstraat 98
B-9200 Baasrode
+32 (0)474 64 22 60
dc.cars@telenet.be

Wij werken enkel op afspraak
Afspraak maken kan van Ma t/m Vr
van 13u tot 17u op 0474/64.22.60
Weekends en feestdagen gesloten

DC Cars

Over ons

DC Cars Baasrode

Davy's interesse in mechaniek en motoren ontstond al heel vroeg. Wanneer zijn vader het gras afreed, liep hij gefascineerd mee naast de grote grasmachine. Op 12-jarige leeftijd begon Davy aan zijn eerste job als garagist: grasmaaiers opkopen op het containerpark, hun motor herstellen en het kader opknappen en verven, en ze opnieuw verkopen via de koopjeskrant. Dat ging over in bromfietsen en op zijn 16de een auto om aan te sleutelen en mee te crossen in de velden.

Natuurlijk begon Davy aan een opleiding waarin hij zich kon uitleven in zijn passie. Na industriële wetenschappen in het secundair behaalde hij een bachelordiploma autotechnologie. Tijdens zijn studies vergaarde hij reeds werkervaring door wagens op te knappen en te verkopen en door weekendwerk bij Bandencentrale Cosyns in Hamme.

Na zijn afstuderen begon Davy halftijds te werken bij de Nissan garage Chalmet in Dendermonde. Tegelijk startte hij zijn eigen garage in bijberoep vanuit de ouderlijke woning. Daar was een smeerput voorhanden en de tuin werd geleidelijk omgevormd tot parking. Het was oktober 2007, en DC Cars was geboren.

In 2008 ruilde Davy zijn job bij de Nissan garage voor een functie als verzekeringstussenpersoon bij Hamburg Mannheimer. Deze job combineerde hij drie jaar lang met het nog jonge DC Cars. In 2011 keerde hij terug naar een baan als mecanicien bij BMW Vandenbroeck in Dilbeek.

Sinds oktober 2012 draait DC Cars fulltime. De handel in tweedehandswagens kende steeds meer succes en ook het onderhoud en de herstellingen namen sterk toe. De oorspronkelijke locatie barstte uit haar voegen. Davy kocht een nieuw pand in Baasrode dat hij samen met zijn vader verbouwde. In bijna anderhalf jaar knapten ze het huis op en bouwden een garage met alle nodige professionele uitrusting en apparatuur.

DC Cars verhuisde officieel naar de nieuwe garage in september 2017. De garageactiviteiten en de aan- en verkoop van tweedehandswagens groeiden nog verder, waardoor Davy het niet meer alleen kon bolwerken. Zelfs niet met de enthousiast helpende hand van zijn vader Luc. In oktober 2017 nam Davy voor het eerst iemand in dienst en in november 2017 werd er reeds een tweede werknemer in dienst genomen.

In de lente van 2019 kwam er een tweede bedrijf genaamd DC CARS OUDEGEM bij. Samen met Tommy Temmerman sloeg Davy de handen in elkaar om jonge tweedehandswagens aan te kopen en verkopen. Zo werd werd de werkplaats alweer snel te klein. Vooral het klaarzetten van de tweedehandswagens was afhankelijk van het weer, in de regen auto's afwassen brengt immers weinig op. Plannen voor een nieuwbouw garage liggen klaar maar de tijd voor alle procedures te doorlopen was er niet. Zo werd er in de zomer van 2019 een voorlopige uitbreiding van de werkplaats gebouwd met 2 bruggen en een binnenwasplaats.

DC Cars Baasrode

DC Cars is verder al langer actief in de autosportwereld maar de garage heeft steeds voorrang gekregen op de autosport. Zo reed Davy in 2011 en 2012 een volledig seizoen in de super privé cars op Warneton waar hij tweemaal de 2e plaats behaalde in het kampioenschap en dit met zijn Nissan 100NX GTi welke zijn eerste eigen wagen is geweest op zn 18e. Sindsdien deed Davy ervaring op op trackdays en in de DNRT series in Nederland. Sinds 2019 rijdt Davy mee in in de Belcar Historic cup met een Honda CRX en sinds 2021 tevens ook in de Belcar Skylimit Sprint cup. Hier kan je alles van volgen op een afzonderlijke pagina op facebook genaamd "DC CARS RACING". Ook alle tweedehandswagens zijn te volgen op de FB pagina "DC CARS"

Echter na Corona is de tweedehandsmarkt veranderd. Aankopen van wagens werd steeds moeilijker en marges werden te klein om het tweede bedrijf DC CARS OUDEGEM rendabel te houden. De activiteit in tweedehandswagens werd echter niet afgebouwd tot 2023 waar een aantal beslissingen zijn gevallen. Enerzijds was DC CARS in 2022 uitgegroeid tot een bedrijf van 4 actieve werknemers maar door de complexiteit van hedendaagse voertuigen, de enorme kennis en ervaring die vereist is om alle merken te herstellen werd de druk voor Davy te hoog. Ook de verkoop van  tweedehandswagens bleek niet meer geweest te zijn wat het was. Door de lange wachttijden in de showrooms kende de verkoop op zich wel een opmars maar hierdoor werden marges kleiner in de aankoop van wagens terwijl de risico's op garantie door de toenemende complexiteit van voertuigen vergrootte. Euro 5 en euro 6 motoren hebben tevens complexe fragiele systemen zoals EGR, roetfilters, AD blue om emissienormen te kunnen behalen. Om diezelfde reden worden distributiekettingen en draaiende onderdelen steeds lichter gemaakt met helaas catastrofale gevolgen voor hedendaagse motoren. Onze werkplaats kent dus een zeer sterke stijging in grote herstellingen van recente motoren die op vroege leeftijd stukdraaien.

 

DC Cars Baasrode

DC Cars is tot op heden steeds een jong en sterk groeiend bedrijf geweest dat is ontstaan uit passie en blijft innoveren en evolueren. De automobieltechnologie en de hele sector  mobiliteit is immers steeds in beweging. Doch werd wegens bovenstaande veranderingen in de markt beslist om vanaf 2023 klein te blijven en gespecialiseerd te werken. Zo besliste Davy om terug zelf mee te werken in de werkplaats samen met Robin die sinds 2017 mee in dienst trad. Dit bracht met zich mee dat de bereikbaarheid daalde en de garage enkel nog telefonisch te bereiken is op werkdagen tussen 13u en 17u zodat de focus in de voormiddag op het effectief herstellen van voertuigen kan blijven liggen. Ook de verkoop van tweedehandswagens kende een omschakeling. Voortaan is er minder aanbod in recente tweedehandswagens maar werd de keuze gemaakt om te specialiseren in 1 model dat ondertussen oldtimer is geworden namelijk de Honda CRX van 1988 tot 1991. Begin 2023 werd hard gewerkt om deze steeds zeldzamere wagens te vinden en aan te kopen. Dit was dan ook een nieuwe start voor DC CARS. De werkplaats doet verder waar ze goed in is, wagens herstellen. En de aan- en verkoop werd gespecialiseerd in de Honda CRX in alle motorisaties namelijk de 1.4 dubbele carburator, de 1.6i 16v motor en de uiterst bekende en nostalgische 1.6i VTEC variant, tevens het model waarmee Davy actief aan het werk te zien is in de Belgische autosport op de circuits met in het bijzonder circuit Zolder als thuiscircuit.